maandag 20 januari 2014

Tips om je haar sneller te laten groeien


Niet knippen, niet knippen, niet knippen. Er zijn een hoop mensen die beweren dat als je je puntjes netjes om de zes weken knipt, je haar hier sneller van gaat groeien, FABEL! Je haar groeit vanaf de bovenkant, de wortels en niet vanaf de onderkant, je dode puntjes. Hoe vaker jij je haar knipt hoe langer het duurt voordat je mooie lange lokken hebt. Nu zeg ik niet dat je je haar nooit moet knippen zoals moi maar ga niet om de 6 weken, dat is onnodig. Probeer je kapperbeurt dus wat langer uit te stellen!

Ga je minder vaak naar de kapper? Dan is het wel belangrijk dat je je haar goed verzorgd is, hoe gezonder je haar hoe minder vaak je het ook moet knippen. Laat de föhn, stijl/krultang vaker liggen. Rock your natural hair girl! Weg met al die hitte apparaten. Ben je dan toch van plan om hitte te gebruiken zorg dan dat je producten gebruikt die bescherming bieden bij hitte.

Om je haar te laten groeien moet je voldoende proteïnes binnen krijgen.
Proteïnes zitten in:

-       Eieren,
-       Melk
-       Kaas
-       Vlees
-       Melk
-       Bonen
        
Ook vitamine B is belangrijk en dat zit in:
 
-       Ei
-       Melk
-       Bananen
-       Aardappelen
-       Volkoren granen
-       Avocado’s
-       Peulvruchten
-       Noten
-       Varkensvlees

Je kan natuurlijk ook altijd denken aan een vitamine B complex.

Geef jezelf elke dag een hoofdhuidmassage van ongeveer 3 minuten om de haargroei te stimuleren. Heb je wat meer tijd? Dan kan je dit met Olijf olie doen. Olijfolie kan je prima als haarmasker gebruiken, gebruik deze methode dus op ‘vies’ haar. Doe wat olijf olie in een kom en warm dit op in de magnetron, voorzichtig want het word snel heel heet en dat is niet de bedoeling. Geef jezelf hier mee een hoofdhuidmassage en laat het zo lang mogelijk intrekken, je kan het bijvoorbeeld ’s nachts laten intrekken. Je moet dan wel goed tegen de geur kunnen, maar hier valt aan te wennen. Daarna spoel je dit uit met shampoo en klaar is kees! (Zorg er wel voor dat je olijfolie extra vierge is).

En de laatste tip, water drinken. Dit is niet alleen goed voor je haar maar ook voor je huid en dieet.

Het zijn natuurlijk geen wonder tips maar het kan je er wel bij helpen!

Geen opmerkingen: